Log in op uw klantenaccount om uw verblijf voor te bereiden

Mijn accountNog geen account? Schrijf je hier in

Pierre & Vacances
Laatst bijgewerkt op 4-6-2020


Informatie COVID-19 - coronavirus
maatregelen Pierre & Vacances
Heropening van onze residenties vanaf 5 juniWij zijn verheugd om de geleidelijke heropening van onze residenties en vakantieparken aan te kondigen vanaf 5 juni! U kunt hier de lijst van de betreffende residenties met hun heropeningsdatum raadplegen. Deze lijst wordt elke week op donderdag bijgewerkt.

U heeft een toekomstige boeking in een heropende residentie of vakantiepark:

Onze teams zijn al volop bezig met de voorbereiding van de volgende aankomsten en zullen er alles aan doen om u te verwelkomen volgens de veiligheidsmaatregelen. Meer informatie vindt u hieronder:

Om u een hoog veiligheidsniveau te garanderen hebben onze veiligheidsdeskundigen en de gezondheidsautoriteiten zich ingespannen om alle versterkte maatregelen op gebied van hygiëne en bescherming te implementeren. Ons Veiligheid+ Motto is gecertificeerd door ‘Hygiacare Conseil’, een onafhankelijke organisatie met expertise op het gebied van gezondheid en hygiëne. Vind alle maatregelen in ons Veiligheid+ Motto door hier te klikken.

Om te voldoen aan de aanbevelingen van de overheid, dient u er rekening mee te houden dat sommige diensten (kidsclubs, restaurants, wellnesscentra) mogelijk niet beschikbaar zijn in juni. De toegang tot gemeenschappelijke ruimtes en vrijetijdsvoorzieningen kan ook beperkt worden om te voldoen aan de geldende maatregelen voor sociale afstand. Aangezien deze situatie zich steeds ontwikkelt, passen we ons aan om ervoor te zorgen dat de gezondheidsaanbevelingen strikt worden nageleefd en danken we u bij voorbaat voor uw begrip. Om meer te weten te komen over de diensten en faciliteiten die beschikbaar zijn tijdens uw verblijf, vragen wij u om de pagina van uw residentie/vakantiepark te raadplegen.

Om uw aankomst te vergemakkelijken, vragen wij u om online in te checken via onze mobiele applicatie of via uw account, door uw gegevens in te vullen en de toeristenbelasting te betalen. Het enige wat u hoeft te doen is uw sleutels ophalen bij de receptie of bij de daarvoor bestemde kluis in geval van aankomst buiten de openingstijden van de receptie. Deze service is beschikbaar in de meeste van onze residenties in Frankrijk.

BELANGRIJK: Wij herinneren u eraan dat als symptomen heeft die verband houden met COVID-19, wij u niet zullen kunnen verwelkomen in onze residenties of vakantieparken.

Indien u een verblijf heeft geboekt in een residentie die helaas niet heropent:

Is er geen actie aan uw kant nodig. Helaas wordt uw verblijf geannuleerd. Wij nemen hierover contact met u op via e-mail of SMS. 

Ten gevolge van deze gezondheidscrisis zijn toeristische professionals in staat gesteld een tegoedbon voor geannuleerde verblijven uit te schrijven. U ontvangt dan een tegoedbon ter waarde van uw originele reservering met een geldigheid van 18 maanden, die u kan gebruiken voor het boeken van een volgend verblijf. Deze kan ingewisseld worden tot 15 december 2021 in een vakantiepark naar keuze.

Wanneer de prijs van uw nieuwe reservering hoger is dan de waarde van uw tegoedbon, wordt het verschil u in rekening gebracht. Wanneer de prijs echter lager is, dan behoudt u de waarde van het prijsverschil op uw tegoedbon. 

We zijn ons zeer bewust van het ongemak dat dit veroorzaakt. Echter, we bevinden ons nu in een uitzonderlijke situatie die om even uitzondelijke maatregelen vraagt.

We ontvangen momenteel veel telefoontjes, we doen ons uiterste best om zo snel mogelijk op al uw verzoeken te reageren. We danken u bij voorbaat voor uw geduld en begrip en wij zullen ons best doen om u zo snel mogelijk terug te bellen.

Wees gerust dat de veiligheid en gezondheid van onze gasten, medewerkers en parterns onze absolute prioriteit heeft. U kunt tevens op onze inzet rekenen om u te helpen een volgend verblijf te boeken.

We blijven komende ontwikkelingen alert volgen en zullen u informeren als de situatie verandert als gevolg van nieuwe beslissingen.


Pierre & Vacances


Veelgestelde vragen
1. Waarom zijn jullie vakantieparken gesloten?
We volgen de meest recente richtlijnen vanuit de overheden, met betrekking tot de sluiting van “niet-essentiële openbare plaatsen”.


2. Moeten toekomstige klanten Pierre & Vacances informeren dat ze niet zullen komen.
Alle klanten met een huidige reservering (van 15 maart t/m 4 juni 2020), hoeven géén actie te ondernemen. De boekingen zullen geannuleerd worden. Wanneer u als klant binnen 30 dagen nog niet van ons vernomen hebt, vragen we u om ons call center te contacteren. 

Klanten ontvangen een tegoedbon ter waarde van het al voldane bedrag van uw verblijf. Deze tegoedbon heeft een geldigheid van 18 maanden en kan u gebruiken voor het boeken van een volgend verblijf. Deze kan ingewisseld worden tot 15 december 2021 in een vakantiepark naar keuze.


3. Mijn verblijf is verkort, waar heb ik recht op?
Indien uw verblijf verkort is, ontvangt u een tegoedbon via e-mail met een waarde naar rato van het aantal dagen dat u nog tegoed had tijdens uw verblijf. U kunt deze tegoedbon gebruiken voor een nieuw verblijf dat plaats kan vinden ten laatste 18 maanden na uitgifte van deze tegoedbon.

4. Wanneer ontvang ik mijn tegoedbon?
U zult de tegoedbon de komende weken in uw mailbox ontvangen.


5. Hoe werkt het als ik alleen een aanbetaling gedaan heb en nog niet het volledige bedrag betaald heb?
Klanten ontvangen een tegoedbon ter waarde van het reeds betaalde bedrag en niet ter waarde van het volledige bedrag van de reservering.


6. Wat gebeurt er wanneer ik mijn aanvankelijke verblijf gedeeltelijk betaald had met aan cadeaukaart?
Klanten ontvangen een tegoedbon gelijk aan de totale betaalde waarde, inclusief de waarde van de cadeaukaart.


7. Hoe werkt deze tegoedbon, die ik via de mail zal ontvangen? Wat zijn de voorwaarden of deze tegoedbon?
De tegoedbon stelt u in staat om een nieuwe boeking te maken, en de begeleidende mail biedt u alle informatie die u nodig heeft om de boeking te maken.

Voorwaarden:
- De tegoedbon is geldig voor een periode van 18 maanden welke ingaat op de dag van uitgifte. De boeking moet uiterlijk 15 december gemaakt zijn in een vakantiepark naar keuze, maar wel bij hetzelfde merk van uw aanvankelijke verblijf en indien uw aanvankelijke boeking ook een vlucht betrof, bij dezelfde airline.
- De nieuwe reservering (prijs en vakantiepark) zijn onderhevig aan beschikbaarheid
- Wanneer de prijs van de nieuwe reservering hoger is, zal de klant het prijsverschil bijbetalen
- Wanneer de prijs van de nieuwe reservering lager is, zal de waarde van het prijsverschil beschikbaar blijven op uw tegoedbon (met een geldigheid van 18 maanden vanaf de datum van uitgifte van de initiële tegoedbon)
- De tegoedbon kan niet worden ingewisseld voor geld totdat 18 maanden gepasseerd zijn en kan tevens niet uitgegeven worden aan extra's op onze vakantieparken
- We verzoeken u vriendelijk de Pierre & Vacances website of ons call center te contacteren voor het doorvoeren van uw aanpassing
- Als u bij uw aanvankelijke reservering verzekering toegevoegd had, is de waarde van uw aanvankelijke reservering de in totaal betaalde kosten, inclusief de verzekeringskosten
- Houdt u er alstublieft rekening mee dat alle algemene voorwaarden van toepassing zijn op de reservering
- Voor annuleringen na 15/9/2020 op nieuwe boekingen of verblijven, zijn de algemene verkoopvoorwaarden van toepassing. 

Hoe kunt u gebruikmaken van uw tegoedbon?

Om gebruik te maken van uw tegoedbon, dient u eerst een reservering te maken via het call center en dan verzoeken dat de betaling gemaakt wordt middels uw tegoedbon. Dat doet u via deze link (NB: alleen beschikbaar in Engels en Frans): https://contactandpay.contactariane.com/?l=en. Daar selecteert u vervolgens “payment” (betaling), dan “credit note” (krediet nota/tegoedbon) en tot slot vult u de referentie van uw krediet in onder “credit note reference”. Onder voorbehoud van niet-gebruik en bij registratie door onze diensten, ontvangt u een bevestiging dat het gebruikt is voor de betaling.

8. Ik wil graag mijn tegoedbon gebruiken, maar het nieuwe verblijf is goedkoper. Hoe werkt het? En wat gebeurt er als het nieuwe verblijf duurder is?
Als het nieuwe verblijf goedkoper is, blijft de rest van de waarde op uw tegoedbon staan, met dezelfde geldigheidsperiode als de aanvankelijke tegoedbon.
Als het nieuwe verblijf duurder is, betaalt u het prijsverschil bij.


9. Krijgen klanten hun geld terug?
Door deze unieke situatie, zijn uitzondelijke maatregelen aangekondigd door overheden, om de economische, financiële en sociale stabiliteit te waarborgen, specifiek waar het de toeristische sector betreft. Ten gevolge van deze gezondheidscrisis zijn toeristische professionals in staat gesteld een tegoedbon voor geannuleerde verblijven uit te schrijven.

Wanneer u een reservering in deze specifieke tijdsspanne uit heeft staan, wordt uw verblijf geannuleerd. U ontvangt dan een tegoedbon ter waarde van uw originele reservering met een geldigheid van 18 maanden, die u kan gebruiken voor het boeken van een volgend verblijf. Deze kan ingewisseld worden tot 15 december 2021 in een vakantiepark naar keuze.

Mocht u echter na 18 maanden geen nieuw verblijf hebben kunnen boeken, vergoeden uw verblijf in zijn geheel aan u.


10. Hebben jullie extra middelen ingezet in de teams, bijvoorbeeld in het contact center?
Al onze medewerkers werken ontzettend hard om zo spoedig mogelijk klantenvragen te beantwoorden. Wanneer uw verblijf niet binnen 7 dagen plaatsvindt, willen wij u graag verzoeken om niet direct ons call center te bellen, zodat we klanten wiens verblijf nu of binnen 7 dagen plaatsvindt, kunnen helpen. We danken u bij voorbaat voor uw geduld en begrip en doen ons uiterste best om zo spoedig mogelijk bij u terug te komen.

11. Wanneer verwachten jullie weer naar de normale gang van zaken terug te keren?
We volgen hiertoe de richtlijnen van de overheden en gezondheidsautoriteiten. 
 
12. Ik wil graag een vakantie in de Franse bergen boeken vanaf 5 juni, maar dit lukt me niet?
In lijn met de beslissing van de overheden om alle “niet-essentiële openbare plaatsen” te sluiten, heeft Pierre & Vacances alle residenties en vakantieparken moeten sluiten. De heropening van onze locaties in de Franse bergen in juli zal onderhevig zijn aan de maatregelen van publieke gezondheids autoriteiten. 

13. Ik wil graag een vakantie in Andorra boeken vanaf 5 juni, maar dit lukt me niet?
In lijn met de beslissing van de overheden om alle “niet-essentiële openbare plaatsen” te sluiten, heeft Pierre & Vacances alle residenties en vakantieparken moeten sluiten. De heropening van onze locaties in Andorra in juni zal onderhevig zijn aan de maatregelen van publieke gezondheids autoriteiten.

14. Waarom zijn de data van heropening afwijkend per land?
Pierre & Vacances volgt de richtlijnen die de diverse overheiden in de landen afgeven.

15. Kan ik mijn verblijf annuleren?
NB: alle verzoeking tot annulering of wijziging van reserveringen worden verwerkt bij het contact center.

Annuleringen gemaakt tussen 1 maart en 15 september 2020 zijn onderdeel van een verordering van de Franse overheid (nr. 2020-315), met betrekking tot de financiële voorwaarden voor de afwikkeling van bepaalde toeristische reis- en verblijfscontracten in geval van uitzonderlijke en onvermijdelijke omstandigheden of overmacht.

We bieden u een tegoedbon aan, met een waarde van het bedrag dat u al voor uw verblijf betaald heeft. Deze tegoedbon heeft een geldigheid van 18 maanden na het moment van uitgifte. De tegoedbon kan u gebruiken voor het boeken van een volgend verblijf. Dit verblijf moet uiterlijk 15 december 2021 plaatsgevonden hebben in een vakantiepark naar keuze. U ontvangt een begeleidende mail. Deze biedt u alle informatie die u nodig heeft om de boeking te maken.

Met uitzondering van bovengenoemde periode, zijn de algemene verkoopvoorwaarden van toepassing, indien u uw verblijf wenst te annuleren.
Even geduld...